Företagsaffärer i världsklass sedan 1993
För företag med omsättning på 50 MSEK och högre

08-408 394 84

Woodbridge metodik fokuserar på att höja priset på ditt bolag genom att få fram flera anbud

Den globala marknadsplatsen för växande företag har aldrig varit starkare än nu. Det är därför som vi diskret marknadsför ditt företag till utvalda, kvalificerade köpare i ert verksamhetsområde, men även kringliggande områden. Det gör vi både i USA och globalt. Vårt mål är att hitta rätt affär med rätt köpare. Det kan vara en investerare i USA eller globalt som är rätt köpare, vilket innebär att vi marknadsför ditt företag globalt.

Woodbridge marknadsföringsprocess och säljmaterial, som är utvecklat under mer än 23 års erfarenheter av företagsaffärer, får fortsatt förtroende från de köpare vi kontaktar. Vår noggranna research identifierar alla möjliga typer av köpare som har resurser och möjlighet att avsluta en affär inom rimlig tid och förstår vilka tillväxtmöjligheter som ert företag har.

Woodbridge kunder har nyligen sålt till strategiska köpare inom branschen, till finansiella köpare (såsom private equity firmor) och köpare utanför branschen som aktivt söker sig en möjlighet att komma in på marknaden. Medan strategiska köpare oftast betalar högst pris för ditt företag, kan en PE aktör också anses som strategiska köpare om de har liknande verksamhet i sina befintliga portföljer. Vi har kunnandet för att hitta det största antalet strategiska och finansiella köpare som också betalar mer tack vare vår research och sökningar av alla möjliga industriella köpare (lokalt respektive globalt), inkluderande närliggande industriområden. Vi kan också tillägga att 75% av våra kunders köpare var helt okända för dem vid den tidpunkt då försäljningen påbörjades.

När vi väl har identifierat och diskret påbörjat kontakterna med rätt typ av strategiska och finansiella köpare, arbetar vi målmedvetet tills vår kund får bästa köpare till det bästa priset för sitt företag.

Inga andra M&A företag lyckas skapa sådan efterfrågan på ert företag som vi kan göra. Woodbridge marknadsför ert företag diskret till en bred bas av köpare i målgruppen, där vi alltid är måna om sekretess och kontroll av all information som lämnas ut.

Här är de 4 viktigaste nycklarna för att få till en affär:

  • Rätt timing Om ni ser att verksamheten har en bra trend de närmaste två åren, är det rätt tillfälle att sälja. När allt ser bra ut, är det rätt tillfälle att sälja. Köparna fokuserar på den framtida avkastning som bolaget kan ge.
  • En affär blir gjord när säljaren är motiverad att sälja och engagerar sig i arbetet att hitta den rätta köparen. En engagerad och entusiastisk säljare är mycket viktigt!
  • Global marknadsföring i många olika kanaler garanterar att ert företag får den uppmärksamhet som det förtjänar. Tvåminutersvideon som vi skapar om ert bolag visar de bästa sidorna för köpare i Nordamerika, Latinamerika, Europa eller Asien. För att ta del av videon måste investeraren ha granskats av oss och blivit godkänd — därefter måste köparen skriva under sekretesshandlingar.
  • En kontrollerad och konfidentiell Budprocess driver upp priserna när köparna konkurrerar med varandra, vilket gör dig till vinnare!

Woodbridge drivs av att generera den bästa möjliga affären som marknaden kan erbjuda. Vi har en rad olika möjliga lösningar för våra kunder.